Room With A View

An ethereal stone spiral and a window cut into a fortress wall add a spiritual touch to a garden designed for a couple who wanted to be able to spend a greater amount of time outdoors. Her artistic penchant is for the art of rock balancing and base boulders were placed to be pedestals for her work. A wall was built for display of these ephemeral works as well as artifacts from her world travels.

Cevan proposed that they cut a picture window into the formidable wall that dominated the back yard that could be opened or closed, the window revealed the abundance of herons, egrets and waterfowl who inhabit the slough that runs through the adjoining property as well as a herd of Jersey cows and stellar views of the East Bay hills and sunsets.

Custom cast chairs and tables surround a firepit and a table was cast for use as a buffet and bar.